CUKRÁŘ Z FRANCIE

ANAEL_01

 

Anael Poma

Všechny čokoládové dobroty CHOCO BONTÉ vznikají pod rukama francouzského mistra cukráře Anaela Pomy. Proč si vybral Českou republiku a proč právě Olomouc?

Po dokončení prestižní odborné školy C. F. A. de Giens obor gastro – cukrář jsem pracoval v několika významných francouzských cukrárnách – Matyasy v La Crau, Dalvia v Brignoles, Banette v Brignoles. Náhoda tomu dala, že jsem se potkal s Čechem, který sbíral zkušenosti ve Francii. Pracovali jsme spolu a spřátelili se. Potom už to bylo jednoduché. Kamarád se v roce 2013 vracel domů a nabídl mi práci v Praze.

Neváhal jsem. Ve Francii je konkurence obrovská a je těžké se tam prosadit, což je tady – při vší úctě k českým cukrářům – přece jen jednodušší. A tak jsem nastoupil do pražské cukrárny Saint Tropez. Člověk je pořád nespokojený a neustále jej něco pudí, aby šel dál.

 

 

Stejné je to se mnou. V zavedené provozovně přece jen nemáte tolik volnosti, takže když jsem dostal nabídku vytvořit v Olomouci novou značku pralinek a čokoládových výrobků CHOCO BONTÉ, šel jsem do toho.

Tady se mohu plně realizovat, využít své znalosti, představivost a díky kvalitním surovinám vytvářet osvědčené výrobky podle francouzských receptur i čokoládové kreace podle vlastní fantazie. Ochutnali jste někdy například čokoládové speciality s kozím sýrem nebo třeba s paštikou?

Já si právě teď plním svůj sen a vy můžete taky – ochutnejte mé pralinky a čokoládu CHOCO BONTÉ.

Bon apetit!

Anael Poma

 

© 2014 ABSINTDESIGN, GASTRODESIGN